Mistrem bonga: Průvodce správným taháním

První kouření z bongu může být matoucí, ale jakmile víte, co děláte, je to snazší. Než začnete z bongu kouřit, musíte ho naplnit vodou a naplnit kotlík. Poté musíte kotlík zapálit a naplnit kouřovou komoru dýmem, který následně můžete inhalovat. Pokud s kouřením teprve začínáte, postupujte pomalu, dokud si kouření z bonga neosvojíte.

Příprava bonga

  1. Naplňte bong vodou
    Hodí se balená voda nebo i voda z kohoutku. Přesné množství vody, které byste měli nalít, se liší v závislosti na velikosti bongu, které používáte. Naplňte bong tak, aby voda dosahovala maximálně 2,54 cm nad špičku chillumu (dlouhá skleněná trubička, která se zasouvá do bongu). Pokud bude vody více, můžete se při kouření postříkat. Při plnění bongu vodou nalijte vodu přímo do náustku (otevřená část v horní části bongu). Pokud potřebujete sehnat kvalitní bong, najdete je v našem online bongo shopu
    .

  2. Rozdrťte si konopí nebo libovolné bylinky
    Použijte prsty, nůžky nebo drtičku. Ujistěte se, že je rozemleté najemno. Odlomte několik větších kousků, asi 0,5 cm dlouhých a širokých, které napěchujte na dno kotlíku. Používáte-li drtičku, sejměte víko a vložte 2 nebo 3 poupata konopí mezi zuby mlýnku. Zavřete víčko a otáčejte jím sem a tam, abyste konopí uvnitř rozemleli.

  3. Naplňte kotlík rozemletým konopím
    Kotlík je nálevkovitý kus, který se nachází ve vnější části těla bongu. Vezměte velké kousky konopí, které jste si odložili stranou, a napěchujte je do kotlíku jako první; tyto kousky zabrání tomu, aby se jemně mleté konopí při kouření nasávalo skrz kotlík. Poté část mletého konopí sevřete mezi prsty a přidejte ho do kotlíku. Nepěchujte konopí příliš těsně, jinak jím nebude moci procházet vzduch.

    Pokud se vám zdá, že je konopí v kotlíku stlačené nebo zhutnělé, použijte něco malého a tenkého, například kancelářskou sponku, abyste ho promíchali a uvolnili. Pokud kouříte sami, neplňte kotlík více než do poloviny. Později si vždy můžete přibalit další. Pokud kouříte s přáteli, naplňte ho tak, aby konopí dosahovalo až k okraji misky. Neplňte ho výš, jinak by vám při kouření mohla část materiálu vypadnout.

Nabití bonga | Upinsmoke.cz
Zdroj: AI

Zapálení bonga

  1. Usaďte se s bongem do pohodlné polohy
    Pokud s kouřením bonga začínáte, posaďte se poblíž stolu nebo stojanu, abyste mohli bong položit, pokud začnete kašlat. Pokud nechcete, aby se místnost zaplnila kouřem, posaďte se blízko otevřeného okna. Ujistěte se, že v prostoru, kde sedíte, nejsou žádné hořlavé předměty.

  2. Držte bong svojí nedominantní rukou
    Obtočte ruku kolem kouřové komory (dlouhá část spojující náustek a vodní komoru) nebo držte bong zespodu. Před zapálením se ujistěte, že jej dobře držíte.

  3. Několikrát se zhluboka nadechněte
    Dýchejte bránicí. Naplnění těla kyslíkem vám usnadní vdechování veškerého kouře z bongu a nebudete tolik kašlat.

  4. Přiložte ústa k náustku bongu
    Vaše rty by měly být uvnitř náustku a okraj náustku by měl být přitisknutý k okolí vašich úst. Ujistěte se, že mezi vašimi ústy a náustkem nejsou žádné mezery, aby kouř zbytečně neunikal.

  5. Volnou rukou zapalte
    Použijte ideálně tryskový zapalovač. Držte zapalovač ve svislé poloze a zapalte jej palcem. Ostatní prsty mějte obtočené kolem zapalovače, abyste se nespálili.

  6. Nakloňte zapalovač na bok a přiložte jeho plamen ke kotlíku
    Umístěte plamen tak, abyste zapálili pouze okraj konopí v misce. Díky tomu vydrží konopí v kotlíku déle. Podržte plamen na okraji konopí.

Vdechování kouře

  1. Při zapalování kotlíku se pomalu nadechujte
    Kouř by se vám v tuto chvíli neměl dostat do úst ani do plic. Pouze vdechujete, abyste kouř vtahovali do kouřové komory. Během vdechování byste měli vidět, jak se komora začíná zakalovat, protože se plní kouřem. Pokud s kouřením bonga začínáte, naplňte při prvních pokusech kouřovou komoru kouřem jen do poloviny, abyste se nepřemohli.

  2. Když jste spokojeni s množstvím kouře, přestaňte žhavit kotlík
    Odložte zapalovač stranou nebo jej držte v ruce. Přestaňte vdechovat, ale neodstraňujte ústa z náustku, jinak kouř z dýmové komory unikne.

  3. Vytáhněte kotlík z dříku bonga a vdechujte kouř v komoře
    Stejnou rukou, kterou jste zapálili kotlík, ho vytáhněte. Při vdechování kouře se zhluboka nadechněte, aby se vám kouř dostal do plic. Pokud nemůžete vdechnout kouř v komoře najednou, sundejte ústa z náustku a zakryjte náustek dlaní, aby kouř neunikal. Až budete připraveni vdechnout zbytek kouře, sundejte ruku a rychle nasaďte ústa zpět na náustek.

  4. Zadržte kouř v plicích na několik sekund
    Delší zadržování by mohlo být horší pro vaše zdraví. Kouř stačí v plicích podržet 2-3 sekundy.

  5. Vydechněte kouř
    Vyfoukněte kouř do místnosti nebo oknem. Pokud kouříte s dalšími lidmi, zakloňte hlavu a vyfoukněte kouř nahoru, abyste jim nefoukali do obličeje.

  6. Vložte kotlík zpět do dříku
    Pokud kouříte sami, zapalte ho znovu, až si budete chtít dát další šluk. Pokud kouříte s přáteli, předejte bong a zapalovač osobě vedle vás. Pokud jste s bongem hotovi, vyjměte kotlík a vylijte vodu. Důkladně bong opláchněte a umístěte jej na bezpečné místo, kde se nepoškodí.

Pokud hledáte kvalitní bonga nebo příslušenství za výhodné ceny, neváhejte navštívit náš bongo shop. Nabízíme široký výběr produktů a pravidelné bongo slevy, které vám pomohou ušetřit. Ať už jste začátečník nebo zkušený uživatel, náš bongo shop má vše, co potřebujete pro skvělý zážitek z kouření bonga.

Používáme ověření věku Adulto