Jaké známe drtičky a kdy jakou použít?

Ukaž mi svoji drtičku a já ti řeknu, kdo jsi. Zjistěte, jak si vybrat dokonalý kus právě pro Vás!

Při konzumaci konopí se téměř při každém způsobu konzumace používá drtička. Ať už se jedná o ubalení jointa, nabití kotlíku nebo přípravu nějakých poživatin, s největší pravděpodobností budete muset v první řadě použít drtičku, abyste rozdrtili vaši sušinu. A přestože někteří mohou důležitost používání své drtičky marihuany podceňovat, faktem je, že drtička, kterou si vyberete, může váš zážitek z kouření obrazně i doslova změnit.

Dobrá drtička je taková, která rovnoměrně rozmělní poupata, aniž by z nich zůstaly obrovské kusy, nebo naopak, aniž by vaše květy trávy proměnil v drť. Pokud tedy ještě nemáte drtičku hledáte návod, jak si koupit tu správnou, jste zde na správném místě.

Co je drtička a k čemu slouží?

Pokud jste v kultuře konopí úplně noví a ještě nevíte, co je to drtička na trávu, nebojte se zeptat, máme pro vás odpověď.

Drtička na konopí je malé zařízení obvykle kulatého tvaru, které slouží k drcení jakýchkoli druhů bylin ke kouření, například tabáku nebo marihuany. Tyto nástroje byly vynalezeny, aby nám usnadnily život, v době před vynálezem drtiček lidé používali k drcení bylin ruce nebo nůžky.

A přestože první drtičky vznikly již v roce 1905, od té doby se toho příliš nezměnilo. Ano, došlo k několika zásadním designovým a estetickým změnám, ale kromě toho vše funguje stále stejně, mechanismus fungoval už od začátku, tak proč ho měnit?

Jak vybrat správnou drtičku?

I když se může zdát, že nákup drtičky marihuany není příliš důležitý, mějte na paměti, že tento předmět budete používat denně, možná i vícekrát za den. Proto se ujistíte, že drtička na trávu, kterou si koupíte, je kvalitní a dobrá. Co ale přesně dělá drtičku dobrou? 

Dobrá drtička je taková, která mele bylinky rovnoměrně, na velikost, která je malá, ale ne tak malá, aby vaše tráva skončila ucpaná v jointu. Pokud jde o drtičky na bylinky, ačkoli by se mohlo zdát, že je něco docela snadné si nějakou koupit, na trhu je tolik možností, které se liší v různých aspektech, jako např:

  • Velikost
  • Materiál
  • Hmotnost
  • Konstrukce
  • Počet dílů a další.

Proto, abyste si mohli vybrat drtičku na trávu, která je pro vás ideální, musíte pochopit rozdíly mezi jednotlivými těmito aspekty. Navíc je dobré, udělat si průzkum trhu, kde koupit drtičku konopí.

Jaké známe drtičky a kdy jakou použít | Upinsmoke.cz
Zdroj: Dall-E

Zvažte velikost drtičky

Jedním z nejdůležitějších aspektů, které je třeba vzít v úvahu před nákupem drtičky konopí, je její velikost. Ještě předtím, než začnete porovnávat různé velikosti, musíte se zamyslet nad tím, k jakým účelům plánujete drtičku používat. Plánujete ji nosit všude s sebou, takže se jedná o přenosnou drtičku? Nebo budete drtičku používat spíše doma? Velké drtička a přenosnost opravdu nejdou ruku v ruce.

Větší drtičky se obvykle vyznačují také vyšší hmotností, takže pokud budete drtičku nosit všude s sebou, doporučujeme pořídit si menší velikost. Pokud jde o velikosti drtiček konopí, jsou k dostání ve všech možných variantách, které si dokážete představit, od mikro, přes maličké až po velké a extra velké. Obecným pravidlem by mělo být, že si kupte jakoukoli preferovanou velikost, pokud se jedná o domácí drtičku, pokud si hodláte pořídit cestovní drtičku, zaměřte se na střední až malé velikosti.

Počet dílů a funkce

Když zmiňujeme počet dílů, máme na mysli počet vrstev, které má váše drtička, tedy počet funkcí. Čím více vrstev drtička na bylinky má, tím více funkcí bude mít (a tím těžší drtička s největší pravděpodobností bude).

Drtičky se obvykle dodávají v počtu od 2 do 5 dílů, přičemž 2 kusy jsou nejjednodušší drtičky a 4 kusy mají několik doplňků. Vysvětlíme si funkce jednotlivých vrstev v následující tabulce.

 

Počet dílů drtičky      

Funkce a pomůcky

Drtička se dvěma přihrádkami     

Pouze drcení.

Třídílná drtička    

Drtící část plus přihrádka na sběr rozemleté sušiny nebo sběr kiefu a pylu.

Čtyřdílná drtička       

Drcení plus přihrádka na sběr rozemleté sušiny a vrstva na shromažďování kiefu a pylu.

Pětidílná drtička        

Drcení plus vrstva na nadrcenou sušinu, vrstva na pyl a kief a tajná přihrádka na ukládání malých pupenů a květů.

 

U dvoudílných drtiček budete moci uspokojit pouze potřebu drcení. Třídílné drtičky se sítkem poskytnou další funkci shromažďování namleté trávy v jiné přihrádce pro snadnější přístup při balení Čtyřdílné drtičky mají funkce, které kombinují všechny dříve zmíněné, a navíc další prostor pro shromažďování chutného kiefu nebo pylu, jedná se o tzv. drtičky se sítkem. Pětidílné drtičky obvykle s tajnou přihrádkou pro ukládání malých pupenů nebo jiných drobností.

Výběr správného materiálu drtičky

V této fázi jste pravděpodobně pochopili, jak důležité je mít na paměti hmotnost a velikost drtičky. Pokud jde o hmotnost, jedním z hlavních ovlivňujících aspektů je to, z jakého materiálu je váš drtička vyrobena. Materiál vaší drtičky konopí není důležitý pouze s ohledem na hmotnost, ale také na kvalitu přístroje. A mějte na paměti, že čím kvalitnější materiál, tím bude drtička s největší pravděpodobností dražší, ale protože se jedná o dlouhodobou investici, zcela jistě se to vyplatí.

Ideální a kvalitní drtička na bylinky je taková, která je odolná vůči čemukoli. Oblíbeným materiálem drtiček je vysoce kvalitní hliník, který je pevný jako kámen a vydrží navždy nebo dokud ji neztratíte.

Hliníkové drtičky jsou však nejtěžší variantou, proto se zaměřte na drtičku střední až menší velikosti, aby nebyla příliš těžká. Další skvělou alternativou materiálu je plast ABS (akrylonitrilbutadienstyren). Ty jsou na úkor času a používání poměrně odolné a mají extrémně nízkou hmotnost. Mezi levnější materiály drtiček na marihuanu patří plast, akryl nebo dřevo. A stejně jako většina levných věcí mohou být na začátku dobré, ale z dlouhodobého hlediska nebudou tak odolné jako kvalitní drtičky, nákupem několika levných drtiček nakonec utratíte ještě více peněz.

Design drtiček

Posledním, ale neméně důležitým aspektem, který je třeba zvážit před nákupem drtičky na trávu, je její design. Design je dramaticky podstatný, protože tento předmět budete používat každý den po dlouhou dobu, ne-li po zbytek života. Proto byste si mohli pořídit něco, co není jen užitečné, ale co odráží i váš osobní vkus.

Kdybychom byli stále v roce 1905, kdy byl design skutečně tím nejméně důležitým aspektem drtičky, pochopili bychom to. Ale nyní žijeme ve světě obklopeném designem vhodným pro záliby každého jednotlivce. Odvažte se a vyberte si drtičku v zářivých barvách, možná dokonce metalickou nebo holografickou. Bláznivé tvary a vzory? Ty jsou vítány! Nezužujte své hledání, pokud jde o osobní vkus, vždyť typ drtičky, který vytáhnete, když si s někým ubalíte jointa nebo nadrtíte směs pro vaporizér, o vás může hodně vypovědět.

Možnosti drtiček

Vyložili jsme si základní věci, které je třeba mít na paměti, když se díváte na všechny různé možnosti drtiček na konopí. Ale jak je to s jednotlivými produkty? Pojďme si projít nejčastější možnosti a varianty drtiček.

Dřevěné drtičky

Dřevěné drtičky patří mezi levnější možnosti, ale to neznamená, že jsou bez výhod. Kromě tradičních drtiček marihuany s kulatými mlecími zuby, které mohou být někdy nevýhodné kvůli jejich tupým kovovým kolíkům, existují i modernější verze s ostrými zuby ve tvaru diamantu. Tyto ostré zuby zajišťují efektivnější mletí a lépe si poradí i s vlhčími materiály.

Navíc, některé dřevěné drtičky dnes kombinují více materiálů, jako je dřevo a hliník, což zlepšuje jejich odolnost a funkčnost. Dřevěné drtičky mohou být stále většinou dvoudílné, ale moderní konstrukce a materiálové kombinace mohou významně zvýšit jejich užitnost a efektivitu. Některé modely navíc obsahují i komoru na zachytávání kiefu, což je další praktická výhoda.

Akrylátové drtičky

Akrylátové neboli plastové drtičky jsou velmi těsně za dřevěnými. Trpí stejnými problémy s otáčením jako jejich dřevěné protějšky a snadno se rozbíjejí. Tyto drtičky se čistí snadněji než dřevěné drtičky a zuby ve tvaru pyramidy odvádějí lepší práci při rovnoměrném drcení trávy. Obvykle si poradí se slušným množstvím a najdete i varianty, které obsahují lapač kiefu.

Kovové drtičky

Každý seriózní hulič by měl mít ve své kuřácké výbavě kovovou drtičku na konopí, o tom není pochyb. Vyrábějí se v široké škále tvarů a velikostí, ale většina z nich využívá ostré zuby ve tvaru diamantu, které snadno rozdrtí i ty nejhustší nugety. Většina z nich nabídne alespoň vyhrazenou přihrádku na kief, ne-li místo pro ukládání také trávy.

A přestože jsou rozhodně nejdražší variantou, stojí za každý halíř. Díky super efektivnímu zarovnání brusných zubů může být jejich čištění trochu složitější, ale rychlé postříkání izopropylem pomůže vše pěkně uvolnit.

Další možnosti drtiček na bylinky

Dalšími dvěma hlavními možnostmi (kromě nůžek) jsou drtící karty a elektrické drtičky. Obě skutečně odvádějí docela dobrou práci, ale proti staré důvěryhodné kovové drtičce neobstojí. Drtící karty fungují stejně jako struhadlo na sýr a snadno vklouznou do slotu na karty v každé peněžence. Snadno se čistí, jsou velmi dobře dostupné a téměř je nemožné je rozbít.

Elektrické drtičky obvykle připomínají malé tyčové mixéry. Obvykle využívají jednu baterii AA a dokážou poměrně úspěšně rozemlít malé množství trávy (0,5 gramu). Bohužel, alespoň podle našich zkušeností, jsou náchylné k rozbití a výdrž baterií může být pro někoho omezující.

Svět drtiček na trávu může být složitý a paradoxně jednoduchý zároveň. Jediné, co musíte vzít v úvahu, je, že drtička, kterou budete používat, se bude podílet na mnoha budoucích sezeních, proto je důležité abyste si vybrali takový typ drtičky, na který budete rádi vzpomínat, a který budete rádi používat.

Používáme ověření věku Adulto