Co je gravitační bong?

Gravitační bong, často nazývaný také gravity bong, je jedním z nejzajímavějších a nejefektivnějších způsobů, jak si užít konopí nebo jiné byliny. Tento typ bonga je oblíbený zejména mezi zkušenějšími uživateli, kteří chtějí zažít silnější zážitek než u běžného bonga. V tomto článku si podrobně vysvětlíme, co to vlastně gravitační bong je, jak funguje, jaké jsou jeho výhody a proč je skleněné bongo stále tak populární v kuřáckém světě.

Jak funguje gravitační bong?

Gravitační bong, jak už název napovídá, využívá gravitaci a vodu k vytvoření tlaku, který následně vytváří hustý a silný kouř. Na rozdíl od běžného bonga, kde je kouř veden přes vodní filtraci, gravitační bong je spíše domácí projekt, který lze snadno sestavit i bez profesionálních pomůcek. Nicméně, pro maximální zážitek doporučujeme pořídit si bong ze skla z našeho bongo shopu, kde najdete kvalitní bonga na trávu, která zajistí bezpečný a účinný kouř.

Gravitační bong je obvykle složen z dvou částí: spodní nádoby naplněné vodou (nejčastěji lahev) a horní části, která slouží jako komora. Komoru je nutné naplnit materiálem a pak začne pomalu vytahovat horní část z vody, čímž dochází k vytváření podtlaku, který nasává kouř do nádoby. Když je nádoba plná kouře,  sundá se kotlík a nadechne kouř, který je hustý a často mnohem silnější než u klasického bonga.

Proč si vybrat gravitační bong?

Gravitační bong je vyhledáván pro svůj efektivní způsob, jak z malého množství materiálu získat maximální dávku kouře. Pokud patříte mezi ty, kteří chtějí experimentovat s různými druhy bongů, včetně skleněných bongů, gravitační bong je rozhodně něco, co byste měli vyzkoušet.

Na našem bongo shopu najdete široký výběr bongů, včetně bonga na trávu i bongo setů. Ať už hledáte levné bongo se slevou, nebo luxusní kousky ze skla, máme něco pro každého. Výhodou gravitačního bonga je, že nepotřebujete mnoho příslušenství – i když doporučujeme investovat do kvalitního bonga skla, které najdete v našem bongo ceníku.

Výhody gravitačního bonga

  1. Intenzivní zážitek: Díky specifickému způsobu inhalace je kouř z gravitačního bonga velmi hustý a silný, což znamená, že uživatelé mohou získat mnohem intenzivnější zážitek.
  2. Ekonomické použití: Gravitační bong spotřebuje méně materiálu než tradiční bongo, ale produkuje silnější účinek. To znamená, že pokud chcete ušetřit materiál, ale zároveň zažít silný efekt, je gravitační bong ideální volbou.
  3. Jednoduchá výroba: Pokud nemáte k dispozici skleněný bong, můžete si gravitační bong snadno vyrobit z běžných předmětů, jako jsou plastové lahve a nádoby. Nicméně, kvalitní zážitek získáte nejlépe s použitím produktů z našeho bongo shopu, kde najdete i kompletní bongo sety.
  4. Skvělý do party: Gravitační bong je často zábavnou součástí společenských akcí. Vzhledem k jeho jednoduché konstrukci a účinku je ideálním způsobem, jak zaujmout a pobavit své přátele. Navíc v našem bongo shopu nabízíme různé bongo sety a bongy na trávu, které zahrnují vše, co potřebujete pro perfektní zážitek.

Typy gravitačních bongů

Gravitační bonga se vyrábějí v různých typech, z nichž každý nabízí jedinečné výhody. Pojďme se nyní ponořit do specifik jednotlivých druhů.

Gravitační bong Bucket

Kbelíkové gravitační bongy jsou upravenou konstrukcí gravitačních bongů. Zahrnuje velkou plastovou láhev nebo kbelík naplněný vodou a uvnitř vody se nachází menší nádoba z upravené plastové láhve. Chcete-li ji používat, jednoduše umístěte sušinu do kotlíku na vrcholu menší nádoby. Vytvořením podtlaku zvednutím menší láhve se kouř nasaje do komory. Po naplnění kouřem vyjměte misku a vdechněte, aby voda vtlačila kouř do plic.

Gravitační bong Waterfall

Gravitační bong s vodopádem funguje podobně jako bong s kbelíkem. Namísto menší láhve, která vytváří podtlak, má na základně otvor pro odtok vody. Jak voda odtéká, vytváří podtlak, který vtahuje kouř do láhve. Jakmile je láhev naplněna kouřem, uživatel vyndá misku a vdechne, čímž umožní vodě vhánět kouř do plic.

Domácí gravitační bong

Lidé si často vytvářejí vlastní plastové gravitační bonga na trávu s použitím snadno dostupných plastových lahví a nádob. Tyto DIY varianty jsou oblíbené, protože je lze vyrobit z materiálů, které se nacházejí doma. Při používání plastů je však třeba dbát zvýšené opatrnosti, protože při jejich zahřívání se mohou uvolňovat toxické chemické látky.

Skleněný gravitační bong

Skleněná gravitační bonga jsou odolná, atraktivní a lze je zakoupit v důvěryhodných bongo shopech, které se specializují na kuřácké příslušenství. Například velký gravitační bong GRAV Gravitron nabízí čistou chuť, nenáročnou údržbu a řadu designových možností, které vyhovují osobním preferencím. Stündenglass Gravity Bong je moderní a sofistikované zařízení pro inhalaci sušených bylin či CBD, které díky své revoluční konstrukci založené na gravitaci kombinuje funkce vaporizéru, shishy a klasického bongu, čímž poskytuje čistý zážitek a fascinující vizuální efekt.

Gravitron: Od skromných začátků k luxusu

Gravitron je ikonickým zařízením na poli gravitačních bongů, který poprvé spatřil světlo světa v roce 2004 díky vynálezci Davidu Dailyovi. Původní Gravitron byl vytvořen ve skromných podmínkách – David jej začal vyrábět s pomocí vázy a upravené lahve od vína v garáži svých rodičů. Tento jednoduchý nápad se rychle rozvinul v něco většího a s rostoucím zájmem o jeho produkt se výroba přesunula z kuchyňského stolu do profesionálního výrobního zařízení. Gravitron se stal prvním komerčně dostupným gravitačním bongem vyrobeným kompletně ze skla, což zásadně změnilo způsob, jakým lidé vnímali tuto metodu inhalace.

V roce 2021 prošel Gravitron zásadní modernizací. Tloušťka skla byla pětinásobně zvýšena, což přispělo k větší odolnosti, a gumový adaptér pro kotlík byl nahrazen kvalitnějším spojením z broušeného skla. Nový design zahrnuje také platinem vytvrzené silikonové těsnění, které zajišťuje lepší utěsnění a jednodušší manipulaci. Tato modernizace z Gravitronu udělala elegantní a funkční zařízení, které generuje husté a jemné oblaky kouře. Tento Gravitační bong je možné zakoupit ve dvou variantách GRAV® LARGE GRAVITRON® 28 cm a GRAV® MEDIUM GRAVITRON® 23 cm. 

Výhody gravitačních bongů | Upinsmoke.cz

V rámci této evoluce však GRAV nechtěl zůstat jen u technického zlepšení. V roce 2021 představili luxusní verzi gravitačního bongu – Gravitron Monarch. Tento model, inspirovaný designem art deco z 20. a 30. let minulého století, vyniká nejen svou funkčností, ale také krásným estetickým vzhledem, který připomíná vintage skleněné karafy. Monarch je symbolem luxusu a přináší zcela nový rozměr zážitku z kouření. 

Gravitron | Upinsmoke.cz

Stündenglass Gravity Bong

Gravitační bongy jsou oblíbeným způsobem, jak si užít inhalaci sušených bylin či CBD, a jedním z nejmodernějších a nejvíce sofistikovaných zařízení v této kategorii je Stündenglass Gravity Bong. Tento revoluční bong přináší jedinečný zážitek, který spojuje tři různé funkce – vaporizér, shishu a klasický bong. Co je na tomto zařízení tak fascinující, je nejen jeho funkce založená na fyzikálních zákonech gravitace, ale také vizuální efekt, který při inhalaci vytváří. Tento gravitační bong je vybaven dvěma skleněnými koulemi, které při otáčení vytvářejí efekt míchání vody a kouře. Při inhalaci se voda z jedné koule přelévá do druhé, čímž dochází k nasávání kouře a následně k jeho vytlačení pro inhalaci. Tato konstrukce nejen zaručuje čistý a intenzivní zážitek, ale i jedinečný estetický dojem.

Stündenglass Gravity Bong je navržen s důrazem na kvalitu a trvanlivost. Skleněné komory jsou vyrobeny z borosilikátového skla, které je odolné vůči vysokým teplotám a náhlým změnám teplot. Rám bonga je vyroben z anodizovaného hliníku, což zajišťuje jeho dlouhou životnost a odolnost vůči korozi. Díky těmto vlastnostem je tento bong nejen funkční, ale také stylovým doplňkem, který si zamiluje každý milovník bylin.

Tento bong navíc nabízí bezkontaktní inhalaci, což je důležitý aspekt pro udržení hygieny, zejména při sdílení zařízení ve větší skupině lidí. Díky tomu není nutné přikládat ústa k náustku, což zajišťuje, že každý uživatel má maximálně čistý zážitek. Stündenglass Gravity Bong je tak dokonalým spojením moderní technologie, designu a zdravějšího způsobu inhalace.

Gravitační bongy | Upinsmoke.cz

Závěr

Závěrem lze říci, že gravitační bongy představují inovativní a vysoce účinný způsob inhalace, který poskytuje silný a intenzivní zážitek. Od prvních jednoduchých domácích verzí, které vznikaly v garážích a byly tvořeny z plastových lahví, se gravitační bongy vyvinuly v sofistikované a esteticky atraktivní zařízení, jakými jsou Gravitron nebo Stündenglass Gravity Bong. Tyto moderní bongy nabízejí nejen jedinečný kouřový zážitek, ale i důraz na kvalitu materiálů a design, což z nich činí ideální volbu pro ty, kdo hledají spojení funkčnosti a stylu. Ať už se rozhodnete pro klasický Gravitron nebo luxusní Monarch, gravitační bongy představují skvělou investici pro každého milovníka bylin a CBD.

Používáme ověření věku Adulto